Novým předsedou České asociace elektronických komunikací se stal Rostislav Kocman

Praha, 31. května 2021 – Představenstvo České asociace elektronických komunikací, z. s. (ČAEK) zvolilo novým předsedou spolku Rostislava Kocmana. Funkce se ujme od 1. července, poté co skončí funkční období dosavadnímu předsedovi Petru Josefimu, který se rozhodl věnovat svým aktivitám mimo obor telekomunikací.

„Petr od svého nástupu na post předsedy naplňoval výborné předpoklady pro výkon této funkce. Za dobu jeho působení potvrzovala ČAEK, že patří mezi nejlepší telekomunikační asociace v ČR, za kterou stojí výsledky a respekt u mnoha jejích partnerů na straně státu i v telekomunikačním sektoru. Za obrovské nasazení a profesionálně odváděnou práci náleží Petrovi velké poděkování celé členské základny ČAEK,“ říká místopředseda ČAEK Miloš Koděra.

Rostislav Kocman od roku 2014 působil jako zástupce ISP Alliance pro veřejnou správu a regulatorní orgány. V minulosti pracoval pro české i nadnárodní telekomunikační a IT společnosti v komunikačních pozicích. Svoji kariéru začínal jako ICT novinář, několik let byl šéfredaktorem odborného telekomunikačního serveru Mobil.cz.

„Rosťovi přeji úspěšný start v roli nového předsedy asociace a věřím, že dokáže na Petra úspěšně navázat,“ doplňuje Miloš Koděra.

Česká asociace elektronických komunikací se již od roku 1998 zasazuje o rozvoj moderní komunikační infrastruktury a zlepšování podmínek pro podnikání na trhu elektronických komunikací. Prosazuje a chrání zájmy svých členů, kteří provozují sítě elektronických komunikací, poskytují v nich služby nebo pro ně dodávají obsah.